Myös erityisopetuksena Pirkanmaalla järjestettävän koulutuksen vapaat opiskelupaikat löytyvät osoitteesta Opintopolku.fi. Koulutuksia voi hakea esimerkiksi oppilaitoksen nimellä. 

Yhteishaussa ja erityisopetuksen haussa valittujen opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 28.6.2018. Mahdollisesti vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja kannattaa katsoa Opintopolusta erityisesti tämän jälkeen. 

 

Ilman opiskelupaikkaa -oppaasta löytyy tietoa mm. infotilaisuuksista, kymppiluokista, vapaista opiskelupaikoista ja valmentavista koulutuksista. Samasta paketista löytyy kätevästi myös monen toimijan yhteystiedot. Jos opiskelupaikkaa ei avaudu kevään yhteishaun kautta, kannattaa hyödyntää oppaaseen koottuja tietoja muista vaihtoehdoista.

Ilman opiskelupaikkaa -opas 2018 (PDF)

CV:n ja hakemuksen non-stop neuvontapäivässä 30.5.2018 saa työnhaun ammattilaisten vinkkejä asiakirjojen laatimiseen.

Neuvontapäivään tulee ottaa mukaan verkkopankkitunnukset sekä CV ja hakemus sähköisessä, muokattavassa muodossa esimerkiksi muistitikulla.

Neuvontapäivään voi osallistua ilman ajanvarausta klo 9-15 välisenä aikana. Neuvontapäivä on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

 

Paikka:  Pirkanmaan TE-toimisto, Pellavatehtaankatu 25, Tampere, Sertinki 1. kerros.

Lisätietoa: Te-palveluiden nettisivut

Työllisyyspalveluiden ja oppilaitosten yhteinen infotilaisuus järjestetään tiistaina 22.5.2018 klo 8.15-10.00 Tredun Åkerlundinkadun toimipisteen auditoriossa 0-kerroksessa (Åkerlundinkatu 8, Tampere).

Tilaisuudessa kuullaan muun muassa eri toimijoiden palveluista, tarjonnasta ja toimintamalleista (erityisen tuen näkökulma). Tarkempina teemoina ovat esimerkiksi nivelvaiheisiin, tiedonsiirtoon sekä yhteystahoihin liittyvät tiedot.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti oppilaitosten ja työllisyyspalveluiden toimijoille.

 

KUTSU

Ilmoittautumiset 15.5. mennessä (linkki löytyy myös kutsusta):
http://www.bit.ly/Info220518​

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön (KVPS) luotsaama verkosto järjestää työnantajille suunnatun aamiaistilaisuuden tiistaina 8.5.2018 klo 7.30-9.30 Tredun Santalahdentien toimipisteessä. Tilaisuudessa kuullaan työnantajien kertomina onnistuneita kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä. Lisäksi tilaisuudessa kerrotaan työllistämiseen tarjolla olevista tukimuodoista sekä ammatillisen koulutuksen reformista (erityisen tuen näkökulma). Tilaisuudessa luovutetaan myös Vuoden työnantaja 2017 -palkinto.