Erityisen tuen perheiden kanssa työskenteleville ja muille asiasta kiinnostuneille tarkoitettu tilaisuus Kohtaamisen eväitä ja reseptejä järjestetään 1.11. klo 8.30-16.00 Tulppaanitalolla (Pinninkatu 51, Tampere). 

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä: Tampereen ensi- ja turvakoti ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, ViaDia ry, Parisuhdekeskus Kataja, Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä, Ensi- ja turvakotien liitto ry ja Leijonaemot ry.

 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset (25.10. mennessä):

http://www.kvps.fi/tapahtumat/kohtaamisen-evaita-ja-resepteja

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) koolle kutsuma TELMA-verkosto kokoontuu tiistaina 25.9. klo 13-15 Aitoon koulutuskeskuksen Hervannan toimipisteessä (Insinöörinkatu 17, Tampere). 

 

Tilaisuus on tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden parissa työskenteleville TELMA-toimijoille (Pirkanmaa). Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös vammaispalveluiden toimijat sekä perusopetuksen toimijat, jotka vastaavat TELMA-koulutukseen hakeutuvien ohjauksesta.

 

ASIALISTA

 

Ilmoittauduthan mukaan viimeistään maanantaina 17.9.2018.

Ilmoittautumislinkki:

https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/16932/lomake.html

Opiskeluun, elämänhallintaan ja elämäntilanteeseen liittyvät haasteet - miten nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia voidaan tukea? - tilaisuuden ilmoittautumislinkki on sulkeutunut, sillä koulutus on täynnä. Muutamia paikkoja saattaa vielä vapautua, mikäli peruuntumisia tulee.

Asiasta voi tiedustella Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen suunnittelijalta
sanna.annala(at)tampere.fi / 050 3030 748

Mietityttääkö nuoren tulevaisuus ja itsenäistyminen? Haluatko saada tietoa esimerkiksi palveluista, jatko-opinnoista, nuoren omaan kotiin muuttamisesta?

Uusi verkkokurssi antaa vastauksia näihin kysymyksiin. Verkkokurssilla saat asiantuntija-alustuksia ja vastauksia kysymyksiisi, tehtäviä sekä mahdollisuuden vertaiskeskusteluun toisten vanhempien kanssa. Verkkokurssin aikana teet tehtäviä Movendos-valmennusalustalla, joka toimii netissä tai kännykkään ladattavan sovelluksen kautta. Kunkin aiheen etukäteistehtäviin, kuten videoiden katseluun ja omiin pohdintoihin menee aikaa noin pari tuntia. Lisäksi jokaista aihetta käsitellään asiantuntijan johdolla ryhmächatissa 1,5 tuntia Tukinetissä.
Kenelle kurssi on tarkoitettu: Perheille, joiden 13 – 29-vuotiaalla nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita.
Kurssin kesto: Kurssi alkaa 30.9. ja päättyy 15.11.2018. Voit halutessasi valita vain sinua kiinnostavat aiheet.
  • 4.10. Suunnittelemme yhdessä palveluita
  • 11.10. Kohti jatko-opintoja
  • 25.10. Nuoren polkuja työelämään
  • 1.11. Omaan kotiin
  • 8.11. Henkilökohtainen apu sekä omannäköinen vapaa-aika
  • 15.11. Nuoren tukena asioiden hoitamisessa
Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumislinkin löydät osoitteesta www.tukiliitto.fi/toiminta/verkkoauttaminen/tuleva/verkkokurssit/ 
Verkkokurssin toteuttaa Kehitysvammaisten Tukiliiton verkkoauttamisen Tuleva-hanke yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kanssa.

Lisätietoja: Riikka Manninen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 6374 968

Tervetuloa Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) koordinoimaan tilaisuuteen: Opiskeluun, elämänhallintaan ja elämäntilanteeseen liittyvät haasteet - miten nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia voidaan tukea? Tilaisuus järjestetään perjantaina 14.9. klo 12.00-15.30 Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä (Hepolamminkatu 10, Tampere) A-rakennuksen auditoriossa. Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti Pirkanmaan alueen ammatillisten oppilaitosten ja perusopetuksen opinto-ohjaajille, erityisopettajille ja ohjaajille sekä niille, jotka työskentelevät nuorille suunnattujen terveyspalveluiden parissa (muun muassa nuorisopsykiatria). Myös muut tilaisuuden teemoista kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Tilaisuuden tarkoituksena on muun muassa lisätä ymmärrystä eri toimijatahojen arkitodellisuudesta, vahvistaa oppilaitosten ja terveyspalveluiden henkilöstön välistä yhteistyötä ja edesauttaa verkostoitumista sekä löytää yhteisiä toimintamalleja ja keinoja tukea nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elämänhallintataitoja.

 

Tilaisuuden KUTSU

 

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään 7.9.:

http://bit.ly/140918ohjelma